Výhružné e-maily do škol

Vážení rodiče,


v posledních dnech jste se mohli z médií dozvědět o výhrůžných e-mailech (o ohrožení školy, o minových útocích apod.), které neznámý pachatel rozesílá některým školám v našem okolí.

Ačkoliv policie uvedla, že závažnost hrozby nemusí být vysoká, celou situaci nebere na lehkou váhu a město jako zřizovatel i školy samotné jsou v intenzivním kontaktu s policií.

Veškeré aktuální informace jsou průběžně zveřejňovány na webových stránkách jednotlivých škol. Město o situaci informuje také na svých webových a facebookových stránkách. Další informace jsou k dispozici i na webových stránkách Ministerstva školství, tělovýchovy
a sportu. Sledovat je možné i oficiální profily Policie České republiky.

Policie ČR školy průběžně monitoruje, navštěvuje a provádí prohlídky. Pokud škola výhrůžnou zprávu obdrží, okamžitě informuje Policii ČR, která školu navštíví, zkontroluje a situaci vyhodnotí. Škola vždy postupuje dle doporučení Policie ČR. Pokud tedy PČR vyhodnotí situaci jako nerizikovou, škola pokračuje v běžné činnosti, v případě, že by PČR vyhodnotila situaci jako rizikovou, dojde k okamžité evakuaci školy a rodiče budou o situaci vyrozuměni.

Ujišťujeme rodiče a veřejnost, že v návaznosti na současnou situaci postupně přijímáme opatření k zajištění bezpečnosti všech dětí a pracovníků škol.

Doufejme, že pachatel této kriminální činnosti bude brzy vypátrán, že k ničemu kritickému nedojde a my se budeme moci plně věnovat práci a vzdělávání.

Do přílohy přikládám vyjádření primátorky města k nastalé situaci.

Dne 11. 9. 2024
Mgr. Miroslav Pozler, ředitel školy

Vyjádření primátorky města Hradce Králové